Colitis kirurgi ulcerosa

En person med colitis ulcerosa vil højst sandsynligt nødt til at have kirurgi. En type operation, der kan bruges, er de tidlige procedurer. Colitis Kirurgi for spædbørn og børn er de tidlige procedurer. Hvis proceduren udføres på et spædbarn eller barn, vil det ske lokalt. Hvis det er nødvendigt, kan det også udføres på en ældre person.

Det er vigtigt at forstå, hvad de kan forvente, og hvad de kan forvente af proceduren, hvis du tænker på at have colitis kirurgi. Her er nogle fakta om colitis kirurgi.

Hvad du kan forvente

Et artroskop er et kirurgisk værktøj, der kan bruges til behandling af colitis ulcerosa. Artroskopet vil følge en lige vej. For at sikre, at artroskopet kan se hele tarmens passage, skal snittet kurve omkring det. Tre artroskopiske huller kan laves i bugvæggen. Dette kan gøres ved at indsætte et tyndt rør med et kamera. Disse huller er, hvor de kirurgiske instrumenter kan indsættes.

En kolostomi vil også blive udført. En kolostomi, som er en åbning i slutningen af tyndtarmen ved at fjerne visdomstænder og endetarm, er også mulig. Et rør er også indsat over eventuelle abnormiteter på tyktarmen til at regulere strømmen. Hvis der er polypper, bruges et andet skud. En kombination af en laser og et biopsiværktøj bruges til at fjerne inficeret væv.

Hvad kan man forvente efter operationen

Patienten vil blive transporteret til et opsving område efter colitis ulcerosa kirurgi. Medicinens virkninger vil forblive, så patienten ikke får lov til at flytte de berørte områder. Dette er for at sikre, at ingen nye abnormiteter er i stand til at vokse tilbage. Sårene vil blive lukket med sting eller hæfteklammer. En bandage svarende til den, der anvendes under operationen vil også blive anvendt. For at forhindre infektion skal det berørte område have lov til at helbrede. Stingene fjernes inden for en uge.

Medicinens virkninger vil ikke gå tabt, så det er forbudt at røre ved rektalområdet. Dette gøres for at undgå bakterierelaterede skader. Dette gøres for at sikre, at helingsprocessen ikke hindrer.

Efter colitisoperation i sår, opsving er hurtig. De fleste patienter kommer sig i løbet af få dage, da kolostomiproceduren er meget enkel. Fordi der kun er én behandling, vil din helbredelse være hurtig. Du skal fortsætte med at følge alle instruktioner fra lægen, indtil eventuelle afskedigelser er fjernet.

Der er en chance for, at du får brug for en akut operation. Du bør hurtigst muligt gå til hospitalets skadestue med det samme, hvis din tilstand er alvorlig. Stingene vil blive taget ud efter en dag. Vær opmærksom på blødning, irritation, ømhed eller infektion. Disse spørgsmål vil blive behandlet af den læge, der er ansvarlig for din pleje.

Det tager et par uger for delvis kolostomirecuperation periode. Du kan nu flytte dine tarme uden ubehag. Du kan spise og drikke ligesom normale mennesker. For at finde ud af, hvornår du kan genoptage dit normale liv, skal du følge lægens anvisninger. Særlig opholdstræning tilbydes af specialister i kolostomi.

Skriv kommentar